onsdag 31 december 2014

Recension - Four

Titel: Four: En divergent-samling
Originalets titel: Four: A Divergent Collection

Författare: Veronica Roth
Serie: Divergent #0,1-0,4 (Men man bör ändå läsa första boken först.)
Språk: Svenska
Förlag: Modernista (Tack för boken!)
Sidor: 206

Handling: Fyra stycken nya noveller ur Divergent-världen som alla är ur Tobias Eatons (elr Four som han kallas) perspektiv. I de här novellerna får man reda på helt nya saker om både hans personlighet och hans bakgrund. Boken innehåller även tre andra scener från Divergent-världen.

Karaktärer: I den här boken får man verkligen en helt ny syn på Four. Innan så älskade jag Four. Nu älskar jag på något omöjligt sätt ännu mer än vad jag gjorde innan. Man får reda på så många nya saker om honom och man får en helt ny förståelse för honom. Hans bakgrund är även väldigt intressant.

Tankar om boken: Den här boken var väldigt givandenär man får läsa sig att förstå Four mycket bättre och dessutom var det väldigt kul att läsa allt ur hans synvinkel, även de scener som man redan läst om fast i Tris perspektiv. De scener om var helt nya bland annat de om Fours bakgrund var så spännande och i vissa fall väldigt sorgliga. Jag tycker att det här är en bok som alla som gillar Divergent-världen borde läsa, helst borde man nog läst första boken innan, men den är verkligen givande och man får en helt ny förståelse. Nu ser jag verkligen fram emot att läsa Insurgent! :)

Betyg: 7/10.
Jag rekommenderar den till de som läst åtminstone första boken och som gillar Veronica Roths dystopi-värld. 

Fler böcker i samma serie:
#0,1-0,4 Four
#1 Divergent
#2 Insurgent
#3 Allegiant

Länkar: Du hittar den t.ex. här: Bokus, Adlibris och Cdon.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag är väldigt sugen på att läsa four men har inte läst någon annan divergent bok, men har sett filmerna. Tror du jag kan läsa four ändå ller behöver jag läsa någon divergent bok innan? Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle nog rekommendera att du läser böckerna först eftersom allt inte händer i filmerna men det går ändå att läsa Four utan att ha läst de andra böckerna i serien. Dessutom är böckerna så bra! ;) :)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.