torsdag 24 juli 2014

Bokrecension - En bit av mig fattas

Titel: En bit av mig fattas
Orginalets titel: Love is the higher law
Författare: David Levithan
Serie: -
Språk: Svenska
Orginal språk: Engelska
Utgiven av: Raben & Sjögren (Tack för boken! :D)
Sidor: 191 (210 med efterord)

Handling:
Det är en vanlig dag i New York, det är i alla fall vad alla tror. De vet inte vad som kommer hända. De vet inte att den 11 september 2001 kommer bli oförglömlig dag. I boken får man följa de tre ungdomarna Claire, Peter och Jasper och hur de tillbringade sin dag den 11 september. Man får även följa med dem efter den 11 september och se hur deras vänskap utvecklas och hur de samtidigt försöker smälta att något som man trodde var omöjligt hänt.

Karaktärer:
De tre huvudpersonerna i boken: Claire, Peter och Jasper är alla väldigt speciella på sina egna sätt. Även om min favorit av dem helt klart är Claire. Alla de här tre karaktärerna har en intressant bakgrund, är bra genomarbetade och känns så otroligt verkliga. Även om Claire är så pass verklig så hon lika gärna skulle kunna vara min syster.

Tankar om boken:
Det jag verkligen älskade med den här boken var att man läste den inte, man levde i den. Det är näst intill obeskrivligt hur verklig boken var. Jag, som själv var 1 år när 11 september 2001 var, har inga minnen alls av det som hände, men trots det känns det som jag var där. Man verkligen förstår hur totalt hemskt det är och man förstår verkligen sorgen som alla måste ha känt. David Levithan har även tänkt på alla detaljer som binder ihop berättelsen. Språket var lätt att hänga med i vilket gav ett enormt flyt i boken.

Betyg:
Boken får 8/10
Jag rekommenderar boken!

Länkar:
Du hittar den t.ex. här: Bokus, Adlibris och Cdon.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar Levithans böcker! Vilken är din favorit? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt så är det här första boken som jag läser av honom, älskade den verkligen. Jag har även Jag, en (every day) men har inte hunnit läsa den än. Men ser verkligen fram emot det. :)

   Radera
  2. Vilken är din favorit då? :)

   Radera
 2. Svar: Jag älskar Sarah Dessens böcker, trots att de är rätt lika är det alltid något som gör att man gillar dem på något sätt. Om du ska läsa någon är "Mitt perfekta liv" och "Mycket mer än så" bäst enligt mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, tack för tipsen! De är osammanhängande va? :)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.