söndag 12 januari 2014

Bokrecension - Enders spel

Svensk titel: Enders spel
Original titel: Ender's game
Skriven av: Orson Scott Card
497 sidor

Är du en sån person som gillar Sci-Fi?
För i så fall så måste du läsa den här boken, det är ett måste!
Den är så fantastisk, så spännande, så awesome helt enkelt.

För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. Andrew "Ender" Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin sadistiske bror Peter och sin älskade syster Valentine, och värvas till stridsskolan för att genomgå rigorös militär utbildning. Enders förmågor skänker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plågas han av känslor av ensamhet, rivalitet, press från de vuxna lärarna och rädsla för de invanderande utomjordingarna. Är han den general jorden behöver? Kriget har rasat i hundra år, och jakten på den perfekta generalen har pågått nästan lika länge. Hans två äldre syskon är precis lika speciella som han. Tillsammans har de tre förmågor som krävs för att bygga upp en ny värld- Om världen överlever, vill säga... -Bokens baksida.

Boken handlar om Andrew Wiggin även kallad Ender som är ett av flera barngenier som staten låter födas för att de ska kunna värva dem till stridsskolan. Redan på väg till stridsskolan visar Ender upp att han är smartare än de andra barnen. I striddskolan ställs Ender inför en massa svåra beslut och stor press av alla vuxna. Samtidigt som han blir ogillad av de andra barnen på stridsskolan.

"Det finns bara en pojke i den här skytteln som har tillstymmelse till hjärna, och det är Ender Wiggin. Ta en ordentlig titt på honom, små gossar. Han kommer att föra befäl medan ni fortfarande går i blöjor där uppe. För han vet hur man ska tänka i nollgravitation, och ni vill bara kräkas." -Citat sidan 53.

Ender är en väldigt intelligent pojke. Han förstår sig på saker de andra barnen inte förstår och det är väldigt svårt att förstå att han egentligen är ett barn. Han är snabb på att fatta vettiga beslut och lyckas alltid hitta ett nytt sätt att klara det omöjliga.

Den är boken överträffade verkligen mina förväntningar. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle fastna så mycket i den. Speciellt inte precis i mitten där den vart lite långtråkig. Men så fort man var förbi det långtråkiga så var det verkligen en fantastisk upplevelse att läsa boken med så mycket saker som händer hela tiden, och så mycket spänning att man blir överväldigad.

Boken får av mig 8/10. Då den inte var perfekt men ändå var riktigt bra plus det att det var Sci-Fi. Jag älskar Sci-Fi.

Jag rekommenderar den här boken speciellt till alla som gillar Sci-Fi, men även tilldem som inte gör för efter att ha läst den här boken så kommer ni att gilla Sci-Fi. :)

Du hittar boken t.ex. här: Bokus, Bokia, Adlibris och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Jag vann den här i en tävling, och jag håller verkligen med dig om att den är superbra. Känner att jag vill läsa om den...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst e den bra. Författaren lyckades verkligen få till en bra sci-fi.

      Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.