söndag 19 januari 2014

Bokrecension - Cirkeln

Cirkeln
Engelsk titel: The circle
Skriven av: Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren
516 sidor

Vill bara varna er för att det var ett tag sedan jag läste den här boken.

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem. En natt då månen färgats mystiskt röd förs alla sex till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

Den här boken är då första boken i Engelforstrilogin. Och den är så bra! Karaktärerna är utvecklade, språket är lätt att förstå men ändå inte för lätt, beskrivningarna är bra och storyn kan nog inte bli mer spännande.

En av sakerna som jag gillar så mycket med den här boken är att nästan alla känner igen sig i någon av huvudpersonerna. Även om det kanske inte är hela personen så känner man i alla fall igen sig i något.
Som jag, jag känner igen mig själv väldigt mycket i Minoo men även en del i Rebecka (och då menar jag mer än bara namnet).

En liten plus sak också. Jag verkligen älskar omslagen. Visst jag har sett snyggare omslag men de är ändå riktigt snygga! Dessutom vävs omslagen in så bra i böckerna.

Jag tipsar verkligen om den här boken. Även om det kanske är lite små saker som man stör sig på eller Spolier: [att en av ens favoritkaraktärer blir ond.]. Så är den ändå värd att läsa.

Boken får 9/10. Helt klart läsvärd!

Andra böcker i samma serie:
#1 Cirkeln
#2 Eld
#2,5 Berättelser från Engelsfors
#3 Nyckeln

Du hittar den t.ex här: Bokus, Bokia, Adlibris, Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.