onsdag 30 september 2015

Recension - The Elite

Titel: The Elite
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selection #2
Språk: Engelska
Förlag: Harper Collins
Sidor: 326

Handling: Tävlingen fortsätter och den är tuffare än vad den varit tidigare. Samtidigt börjar Americas känslor för Maxon växa men klarar Maxon av att vänta tills hon bestämt sig? Dessutom lurar Americas ex Aspen i skuggorna och gör sig hela tiden påmind om en god tid som varit.

Karaktärer: Jag tycker inte att det direkt är någon större skillnad på karaktärerna i den här boken jämfört med den förra och jag tycker inte direkt heller att de förändras något under bokens gång. Jag älskar fortfarande Maxon väldigt mycket och ogillar fortfarande Aspen väldigt mycket. När det kommer till America är det ganska frustrerande för ena stunden känner jag igen mig i henne och gillar henne verkligen men i nästa stund blir man så irriterad för att hon gör allting så mycket svårare för sig själv än vad det egentligen är.

Tankar om boken: Jag gillade den här boken väldigt mycket. Den var lite seg och tjatig i början men blev bättre och bättre och de sista 100 sidorna sträckläste jag för att den var så bra. Ibland blir triangeldramat lite överdrivet och man tycker att det inte borde vara så svårt för America att bestämma sig. Dock måste jag ändå säga att jag känner igen mig väldigt mycket i hur hon känner. Jag har inte stått inför liknande val som hon men jag har stått inför val då jag känt som hon gör inför sina val och därför tror jag att jag inte stör mig lika mycket på kärleksdramat som andra kanske gör. Storyn är riktigt bra och det här är en bokserie som definitivt borde få mer uppmärksamhet!

Betyg: 8/10.

Fler böcker i samma serie:
#1 The Selection
#2 The Elite

#3 The One
#4 The Heir
Mellanböcker: Happily Ever after (0.4, 0.5, 2.5, 2.6)

Länkar: Bokus, Adlibris och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Hej! Var kan jag hitta böckerna på svenska?? Hittar bara den första och måste få läsa dom andra också!! Tacksam för svar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, förlåt för det sena svaret. Hittills har endast den första boken kommit ut på svenska så du får vänta och se tills nästa bok översätts. :)

      Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.