tisdag 18 augusti 2015

Hemma från Montenegro

Ja då var man hemma igen i det ändå förvånansvärt varma Sverige även om det inte kan mätas med de 35 grader vi hade varje dag i Montenegro. :P Dock kändes det lite på gränsen till för varmt med 35 grader då man blev svettig efter bara typ 5-10 min i solen, det var med andra ord ganska så svårt att ligga och läsa samtidigt som man sola. Jag gjorde det trots allt och läste ut både Mycket mer än så (Sarah Dessen) och Cinder (Marissa Meyer).

Jag var i Montenegro med min mamma och min moster och vi åkte med plan på sol- och bad semester, vilket det i för sig blev men inte bara. Alla som känner mig och/eller min familj vet att vi inte kan åka på bara sol- och badsemester utan vi måste ha lite äventyr också, så förutom att sola och bada så åkte vi dessutom till en ö utanför staden Budva (där vi bodde bodde) som kallades Hawaii (nu har jag varit på Hawaii xD) men inte bara det utan vi hyrde även bil och passade på att åka till grannländerna Kroatien (sov i Dubrovnik en natt) och Bosnien Hercegovina (som vi i princip bara bilade igenom för att få ett till land. En till sak som alla som känner mig vet är att jag räknar och "samlar" länder (jag älskar att resa) och försöker få så många som möjligt. Just nu har jag 20 länder. :)

Hur som helst så är det en annan sak jag även vill berätta om. Ovanför strandpromenaden fanns det som typ en liten shoppinggata med lite kiosker, turistaffärer och sånt. Där fanns det även flera stycken utomhusbokaffärer. Nyfiken och bokintresserad som jag är ställde jag mig och kollade på böckerna och insåg då att det fanns flera böcker som jag kände igen. Så jag frågade de som jobbade där om det var okej för mig att fota böckerna med en snabb förklaring att det var till för min svenska blogg och att det var böcker som jag läst fast på svenska eller engelska. De tittade på mig väldigt konstigt och undrade nog hur en tonåring kunde bli så exalterad över några böcker men tyckte ändå att det var okej. Jag såg många böcker som jag kände igen men kunde tyvärr inte fota alla så det blev bara några som jag fotade. (Fråga mig inte vilket språk de är på då de pratar tre olika språk i Montenegro så jag vet inte men det kan vara någon sorts slovenska??)

Dagbok för alla mina fans, Jeff Kinney
Jag har faktiskt inte läst denna serie men jag såg den (den sticker liksom ut ganska mycket) och jag vet ju vilken serie det är så. 

 Boktjuven, Markus Zusak
Den enda av de böckerna som jag fotade där namnet stavas på samma sätt som det görs på svenska/engelska.

 Om jag stannar, Gayle Forman
Filmomslaget vilket var anledningen till att jag kände igen den så väl.

 Pappersstäder, John Green
Kolla hur de stavar John... Skumt hahaha. :P Jag såg den och bara undra om det är pappersstäder det skulle ju kunna vara den och det var det också.

Förr eller senare exploderar jag, John Green
Det här är faktiskt den boken jag såg först (tack vare filmomslaget) och anledningen till att jag ville fota, och när jag väl hade fotat den kunde jag ju lika gärna fota några andra. :)

***
Imorgon börjar jag skolan och de två första veckorna kommer vara riktigt sköna, vi kommer gå från 9-12 sen slutar vi! :D Dock ser jag inte fram emot till när vårat riktiga schema drar igång då min skola har beslutat att göra om vårt schema helt och hållet och vi kommer sluta mycket senare än vad vi är vana vid. I år börjar jag 9:an och skolan kommer antagligen ta upp en hel del tid bara så att ni är förberedda på det men jag kommer ändå att lägga så mycket tid det bara går på läsandet och på bloggen. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.