onsdag 5 augusti 2015

Skärpning Babel

Jag skulle vilja dela med mig av en upptäckt jag har gjort. Jag satt och kollade igenom Twitter lite när jag hittade en väldigt intressant artikel. I det stora hela så handlar den om hur Babel inte har valt att ha några barn eller ungdomsförfattare med som gäster utan bara en massa vuxenförfattare. Så fort jag såg den här artikeln reagera jag ordentligt och var helt fast i den, riktigt bra argument och riktigt bra skriven. Det här är något som jag länge har tänkt på lite sådär till och från men utan att riktigt säga det högt. Det då Christina Wahldén som skrev artikeln har gjort är att hon har lyckats samla alla de där tankarna som jag, och säkert många andra, har haft så länge.

Vad vill jag då få ut med det här? Jo, jag vill sprida den här artikeln och vill att så många som möjligt ska uppmärksamma det här. Jag må ha en liten blogg och kanske kommer det hela inte ha någon påverkan men ibland så känner man bara att det är värt att försöka ändå. Vad har jag och ni att förlora på det? Inget! Så sprid artikeln och hjälp till att uppmärksamma hur barn och ungdomsförfattare borde få samma chans att synas i pressen och framförallt hur barn och ungdomar själva ska få bevisat för sig att dem, att vi, faktiskt spelar någon roll. Samtidigt som vi ser till så att fler barn och ungdomar kan få bli introducerade till den värld full av böcker som endast få av oss känner till. Artikeln hittar ni HÄR på Christina Wahldéns hemsida.

4 kommentarer:

 1. Jag har faktiskt också tänkt på det där! (Inte hunnit läsa inlägget än, men debatten är ju alltid igång.) Tycker att i princip all kulturmedia borde rycka upp sig och börja "cover" mer barn&ungdom. Det är ändå den "genren" som växer mest :)

  SvaraRadera
 2. Riktigt läsvärt inlägg!

  Jag har förresten taggat dig: http://dolasbokblogg.blogspot.se/2015/08/tag-har-du-last.html
  Hoppas du vill göra den! ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :D <3

   Självklart gör jag den! Är dock utomlands just nu så det får bli när jag kommer hem igen. :)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.