söndag 24 augusti 2014

Recension - Prodigy

Titel: Prodigy
Originalets titel: Prodigy
Författare: Marie Lu
Serie: Legend #2
Språk: Engelska
Förlag: Penguin
Sidor: 356

Handling: Det har gått några dagar sen June och Day flydde från Republiken. Day är skadad så de blir tvungna att söka upp the patriots (rebellerna) för att få hjälp, men de går bara med på att hjälpa Day och June på ett villkor, att de hjälper dem att döda Anden, han som precis fått ärva makten över hela republiken från sin nu döde far.

Karaktärer: Oooo vad jag gillar Anden, han e så cool. Han bara accepterar makten och försöker göra vad han kan fast han är så pass ung. Självklart gillar jag även June och Day, även om jag gillar June mer. Om man bara kunde vara lika cool som henne. :3 

Karaktärerna är väldigt genomtänkta och jag gillar dramat som skapas mellan dem även om det kanske är lite på gränsen till överdrivet.

Tankar om boken: Efter att ha läst Legend, första boken i serien, så hade jag ganska höga förhoppningar på den här boken, vilket den tyvärr inte riktigt nådde upp till. Den var ganska tråkig i början, det hände saker men det var ändå inte direkt spännande. Spänningen kom först ungefär efter halva boken och då öka den kraftigt. Helt plötsligt gick boken från tråkig till jätteintressant. Det blev även ett bättre flyt i språket när man väl kommit in i boken. Något som även räddade vad jag tyckte om boken var slutet. Utan att säga för mycket så kan jag bara säga att allt tog en kraftig vändning och därför ser jag verkligen fram emot att läsa den sista delen i serien.

Betyg: 8/10.

Fler böcker i samma serie:
#1 Legend
#2 Prodigy
#3 Champion

Länkar: Du hittar den t.ex. här: Bokus, Adlibris och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Gillade den här mycket bättre än ettan, som jag inte tyckte var någon jättehit, men i Prodigy tog sig historien lite. Men ska läsa trean!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska helt klart också läsa trean. :)

      Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.