söndag 22 november 2015

Minirecension - The Selection stories: The Prince and The Guard

Titel: The Selection stories: The Prince and The Guard
Författare: Kiera Cass
Serie: The Selelction #0.5, #2.5
Språk: Engelska
Förlag: Harper Teen
Sidor: 227

Handling: I den ena novellen får man följa prins Maxon precis innan The Selection men även i början under den, man får lära sig en hel del nya grejer om hans familj och den relation med dem. Man får dessutom följa tävlingen med Maxon's ögon.

I den andra novellen får man följa Aspen som är uppfostrad som en sexa men som nu får jobba som vakt på palatset. Aspens kärlek till America har aldrig varit större, och det har aldrig konkurrensen om henne varit heller.

Omdöme: Jag både gillade och ogillade den här boken. Det finns mycket som jag gärna hellre hade velat läsa om än det jag faktiskt fick läsa vilket jag tycker är lite tråkigt. Och det var en stor del av boken som bestod av händelser man redan läst om ur Americas synvinkel men som man nu fick läsa ur Maxon eller Aspens. Dock fanns det delar som var helt nya och delar då det faktiskt var intressant att få veta hur de såg på saken. Jag gillade även den sista biten med en faktadel bland annat släktträd och förklaringar till kastsystemet. I det stora hela en bra bok som var värd att läsa eftersom jag är väldigt förtjust i Kiera Cass värld.

Betyg: 7/10.
Länkar: Bokus, Adlibris och Cdon.

2 kommentarer:

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.