söndag 15 november 2015

Bokmässan 2015

Nu var det visserligen ganska så länge sedan bokmässan var men ja här kommer ett inlägg där jag berättar lite om min vistelse i alla fall. :P (Japp jag lever fortfarande trots inaktivitet).

Fredagen började med att jag fick gå upp väldigt tidigt för att ta tåget från Stockholm till Göteborg. Jag skulle ju hinna till författarträffen som var på eftermiddagen. Många som åkte från Stockholm till Göteborg hade problem med att åka då det var fel på spåren en viss sträcka men tur som jag hade var mitt tåg det första som inte hade några problem, mitt tåg var till och med tidigt. Väl i Göteborg var det bara att köra Google Maps och försöka hitta till bokmässan.

 Innan författarträffen hade jag bestämt träff med Elvira och vi hade lite små problem med att hitta varandra då vi hade gått in vid olika ingångar men till slut hitta vi i alla fall varandra och kunde gemensamt ta oss till träffen. Sally Green (till vänster på bilden) kom lite sent då hon blev lite försenad med flyget så Elisabeth Östnäs (till höger på bilden) fick börja med att bli intervjuad. Träffen var väldigt trevlig och det var riktigt kul och intressant att lyssna på när de två författarna blev intervjuade.

 Efter att själva träffen var slut fick vi mingla runt lite och jag passade på att få båda böckerna signerade samt ta en bild med Sally. (Hennes brittiska engelska btw :3)

Därefter så gick jag för att träffa Katarina Von Bredow hos Rabén & Sjögren och få hennes senaste bok signerad. Jag hade inte hunnit läsa den innan men har läst annat av henne tidigare. Det var väldigt kul att träffa henne och även hon tyckte att det var kul att träffa mig som bokbloggare.

På lördagen så var det ännu mer folk på bokmässan än var det var på fredagen vilket gjorde det väldigt svårt att hitta de som jag stämt träff med men precis som med Elvira lyckades vi till slut.

Mimmi, Alba och Siri
 De som jag hade bestämt träff med var Mimmi och Alba, som i sin tur bestämt träff med några fler, men efter ett tag kom kom dessutom en tjej (som vi sedan fick reda på hette Siri) helt plötsligt fram till oss sa att hon kände igen oss vilket kändes lite skumt men väldigt kul. Så det var till mesta del vi som hängde tillsammans på bokmässan, men vi gick även runt en del med Elvira, Emilia och Jenne.

Som sagt var det väldigt mycket folk och vid ett tillfälle fastnade vi vid Science Fiction bokhandeln för det var så mycket folk att det gick inte att komma därifrån. De andra passade på att kolla på böcker att köpa men själv så hade jag bestämt mig för (hör och häpna) att inte köpa några böcker då jag redan har så många, dock fick jag med böcker i goodiebags (gratis) så kom ändå hem med mer än dubbelt så många böcker som jag hade med mig till Göteborg.

En liten spontan-selfie med Alba där Siri dessutom försöker vara med. :P 

Efter ett tag så ville några ställa sig i kö för att träffa Clara Henry vilket jag och Mimmi inte var så roade av så vi gick runt lite och hitta i allt kaos den här ganska så lugna platsen. Han som ritat Bamse stod och demonstrera för barnen hur man gjorde och det fanns soffor och saccosäckar att sitta i.

Mimmi som vilandes sitter i soffan i Bamse hörnan.

Medan vi satt där såg hur författaren Laini Taylor gick förbi, hon syns ganska tydligt med det där håret, men mer om henne senare. :) (Dessutom en väldigt fin kanin.)

En bild på lite avstånd av Clara Henry (och någon tjej), Clara Henrys kö var utan tvekan den längsta på hela mässan.

Efter mycket om och men så var det äntligen dags att äta lunch och mycket folk som det var fanns det såklart inga stolar eller bord så vi  fick helt enkelt sätta oss på golvet och skynda i oss maten då tidsschemat var späckat.

Vi hade nämligen planerat att gå på en bokbloggarträff (som vi faktiskt hann till). Det var väldigt många vilket var väldigt kul att se och så trevligt att träffa alla på riktigt. Dock var det en del personer som jag ärligt ska säga ej kände till osv. så det var lite svårt att "mingla runt" utan jag och Mimmi stod lite på sidan av och lyssnade lite men det var kul det med. :P 

Sally Green, Siri Pettersen, Catharina Wrååk och Laini Taylor
Sedan till nästa grej på det fulla schemat. Vi skulle då på fantasymingel med Sally Green, Siri Pettersen och Laini Taylor. Ett helt fantastiskt bra anordnat författarsamtal (tack Kulturkollo som anordnade det) där Catharina Wrååk (Jo Salmson) ställde frågor och förde diskussionen framåt. Riktigt kul att lyssna på de här fantastiska människorna som kompletterade varandra så bra. Som sagt även väldigt kul att träffa författarna, få prata med dem och se hur de visar intresse för alla oss läsare.


Ja, det var i korta (kanske inte så korta) drag min Göteborgs vistelse. Jag skrev så klart inte om allt som hände för det hände så mycket grejer att det är helt omöjligt men försökte ta med det roligaste och det viktigaste. Tack så jättemycket alla som jag träffade där det var jättekul att träffa er men även alla förlag och människor som stod för själva bokmässan. Jag ska absolut så länge som jag kan gå nästa år också för trots mycket folk var det så himla roligt. :D

2 kommentarer:

  1. Det var så himla kul att träffa dig! :D <3 Och åh, älskade samtalet mellan Laini, Siri och Jo! :')

    SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.