tisdag 24 december 2013

Bokrecension - Sandor Slash Ida

Sandor Slash Ida
Skriven av: Sara Kadefors
248 sidor

Det här var precis som Kära ingen som jag recenserat HÄR en bok som stått i bokhyllan och samlat damm sen jag fått den av min syster. Hur som helst så hade jag inte så höga förväntningar på den här boken, och i början kändes det som om jag hade hat rätt, men eter mer än halva boken hade jag ändrat mig ganska mycket.

Ida är sexton och bor i Stockholm, Sandor är sexton och bor i Göteborg. Båda har problem, båda söker mening. En kväll träffas de på chatten och byter e-postadresser. Båda ljuger för varandra om vilka de är, och när Sandor en dag överraskar Ida i Stockholm blir allt fel...

Det här är en sån är bok som låter "normal", låter tråkig och som allt annat man läst, och det är den ju tekniskt sätt. Men den är skriven så pass bra att det gör inget. Och sen med tanke på dess ålder (2001) så var den nog inte så "normal" när den kom.

Huvudpersonerna i boken är så Ida och Sandor. Ida är populär och allt det som med följer till det men det jag gillar med henne är att trots allt det här så försöker hon ändå att vara annorlunda, och försöker att inte bete sig riktigt lika dumt som hennes kompisar. Sandor är en väldigt speciell kille, han gillar att dansa balett och blir ganska utstött för det, men tro
ts allt detta tar han sig egenom allt ändå. Måste bara säga att han är en karaktär som jag är väldigt förtjust i. Han är liksom annorlunda, och det gillar jag med honom.

Boken får av mig 7/10.

Jag rekommenderar den till er.

Du kan hitta den t.ex. här: Bokus, Bokia, Cdon och Adlibris.

2 kommentarer:

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.