onsdag 5 februari 2014

Bokrecension - Vi måste sluta ses på det här sättet

Vi sluta ses på det här sättet
Skriven av: Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck
334 sidor.

Tack Gilla böcker för boken.

Vi måste sluta ses på det här sättet handlar om Hanna och Jens. Hanna är 18 och går i gymnasiet, Jens är 21 och nyseparerad. En kväll träffas de på en pub och är nära på att börja bråka, sedan på vägen hem kan hon tänka sig att ta en omväg hem till Jens, och bli kvar där över natten. Nästa gång de ses är på Hannas skola, där Jens har fått jobb.

Den här boken handlar ganska mycket om komplicerad vänskap men framför allt komplicerad kärlek. Vad gör man om personen man gillar börjar jobba på ens skola? Som en typ lärare? Det får du endast svar på om du läser boken. ;)

Huvudpersonerna i boken är då Hanna och Jens. Man får följa dem ur bådas synvinkel vilket är väldigt intressant då de tänker helt olika.

Hanna är då en tjej som går sista året i gymnasiet. Hennes dröm är att flytta till Frankrike med sin kompis när hon har gått ut gymnasiet. Hon är även lite intresserad av hästar. Hanna verkar som en ganska normal tonårstjej, vilket gjorde att man lätt förstod henne och på så sätt var det lättare att läsa sakerna som var ur hennes synvinkel.

Jens är en kille på 21 år, han är ny separerad och har en dotter som heter Rut och går på dagis. Han har inte riktigt bestämt sig för vad han vill med sitt liv än utan han tar mest de jobb som han hittar. Han är inne i en väldigt jobbig del av sitt liv med Rut varannan vecka och räkningar som måste betalas osv. Jens är en ganska speciell person, han tänker inte riktigt som alla andra och han reagerar inte riktigt på samma sätt som alla andra. Han lyckas med att vara en blandning av charmig och töntig, vilket gör honom till en karaktär som är roligare att läsa om.

Den här boken var inte riktigt lika bra som jag hade hoppats på. Jag hade kanske lite för höga förväntningar. Det som gjorde att boken inte riktigt uppfyllde mina (kanske lite för höga) krav var att vissa bitar i boken var lite långtråkiga och ganska upprepande, men de bitar som inte var långtråkiga var faktiskt ändå riktig bra.

Boken får av mig 7/10. Det här är nog den boken som jag recenserat som har varit lättast att sätta betyg på. Den var en så solklar 7:a.

Du hittar boken t.ex. här: Bokus, Bokia, Adlibris, Cdon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.