fredag 6 maj 2016

Recension - Francesca

Titel: Francesca
Originalets titel: Saving Fracesca
Författare: Melina Marchetta
Serie: -
Språk: Svenska
Förlag: Gilla Böcker
Sidor: 272

Handling: Francesca börjar i en ny klass i en ny skola, en före detta pojkskola. Jämlikheten existerar inte och Francesca får utstå både det ena och det andra samtidigt som hon behöver kämpa sig igenom varenda dag. Extra svårt blir det dessutom då Francescas mamma gått in i väggen och vägrar lämna sängen, och Francesca känner att det är hennes skylldighet att hålla ihop familjen.

Tankar om boken: Jag gillade bara verkligen inte den här boken, jag är ledsen för det men den var inget för mig. Lite besviken blev jag dessutom eftersom jag verkligen gillade Melina Marchettas debut Jellicoe Road. Så den här boken var inte direkt någon favorit, jag tyckte den var väldigt seg och få saker hände. Huvudpersonen är tråkig och sticker inte ut på något sätt vilket kanske i och för sig är halva poängen med boken så man ska kunna applicera sig själv på karaktären, men det är verkligen inte något i min smak. De sista ca 50 sidorna var nästan bra för då började det hända lite saker och jag började utveckla någorlunda känslor för karaktärerna, jag började även gilla storyn lite mer men fortfarande...

Alltså det här var ingen bok för mig men den kanske skulle kunna passa andra. Om man kanske varit med om något liknande så kanske det finns någon igenkänningsfaktor. Dessutom så kändes det ändå som att den hade ett hyfsat flyt och med sina 272 sidor gick den väldigt fort att läsa ut.

Betyg: 5/10.
Jag rekommenderar tyvärr inte den här boken men tror nog att det kan finnas de som ändå gillar den här boken även om inte jag gjorde det.

Länkar: Bokus, Adlibris, Cdon och förlagets hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.