måndag 26 september 2016

Bokmässan 2016

Ännu en lyckad bokmässa! Åh jag tycker verkligen att det är så kul med bokmässan, det behöver egentligen inte ens vara en massa event eller roligare författare (även om de båda gör det ännu roligare) utan bara känslan av att vara omringad av böcker och en massa andra människor som också gillar böcker. Finns det något bättre???

En skillnad från när jag var på mässan förra året var ju just det att jag i år bara var där på lördagen och förra året var jag där fredag eftermiddag plus hela lördagen. Det som även var lite tråkigt var att tåget som jag skulle med hem i år gick ganska tidigt och jag kunde därför inte stanna och gå på Kulturkollos event som jag annars verkligen hade velat gå på. Självklart hann jag ju med en massa andra roliga grejer den tid då jag var där. Som vanligt var det dessutom sjukt mycket folk!

Jag, Alba, Siri och Emilia
Jag kom dit bara typ en kvart efter att mässan hade öppnat (vilket jag ändå är väldigt stolt över då det öppnar kl 9 och jag verkligen inte är en morgonperson) och hade bestämt träff med 3 tjejer från förra året. Självklart kom jag ju då först och hann virra omkring en liten stund utan att veta var jag skulle ta vägen innan Alba tillslut kom och rädda mig. Jag och Alba gick runt en liten stund innan vi sedan mötte upp Siri och sedan även Emilia. Som alltid fanns det sjukt mycket att se och istället för att göra det logiska börja i ena änden och sakta beta sig igenom till den andra så sprang vi ju såklart fram och tillbaka, från det ena till det andra. Men samtidigt ingår det ju lite i det hela. Btw så kollade jag dessutom sen efter mässan och jag hade, trots att jag bara var inne i en byggnad hela dagen, gått hela 6 km! (Applåder?) Hur som helst så förutom att vi bara gick runt och titta på böcker så träffade vi ju flera författare också.

Flora Wiström var den första författaren som vi träffade och henne råkade vi bara springa in i bara helt sådär. Riktigt kul var det i alla fall att träffa henne och prata om hennes debut bok Stanna, som hon precis har släppt. Extra kul då även hon är bloggare. Därefter träffade jag även Julie Kagawa (bilden i mitten), tyvärr har jag inte läst några av hennes böcker än men efter att ha träffat henne blev jag extra sugen på att göra det. Just De odödligas regler har jag suktat efter länge faktiskt.

Därefter gjorde jag något som jag har velat göra i över ett år nu, jag köpte Odinsbarn! Jag vet det var typ ganska länge sen den kom ut men i princip alla jag känner som har läst den och alla recensioner som jag sett på nätet säger att den är helt fantastisk. Vilket har lämnat mig med gaaaanska så höga förväntningar. Och just eftersom jag var rädd för att boken inte skulle nå upp till mina förväntningar har jag skjutit på det. Tills nu på mässan då när jag helt enkelt bestämde mig att det billiga priset på boken och det faktum att Siri skulle signera bara kort därefter var ett tecken på att jag skulle köpa den, så det gjorde jag. Även helt fantastiskt att prata med Siri, denna underbara människa som verkligen är en enorm förebild på i princip alla sätt. <3

Efter att Siri hade signerat och vi stått och pratat med henne ett litet tag gick vi vidare (till vart vi nu än tänkte gå den här gången) men på vägen stötte vi på en viss Alex Schulman och skulle egentligen bara ta en liten snabb bild på honom och gå vidare men då han såg att vi tog bild på honom så frågade han om vi ville ta en bild med honom istället och ja ett sånt förslag kan man ju inte säga nej till! Den sista författaren som vi träffade var Fredrik Backman, då Alba hade velat en hel del fram och tillbaka huruvida hon skulle införskaffa hans nya bok eller inte men tillslut kommit fram till att hon skulle göra det. Och jag måste då säga att den kön som vi då fick ställa oss i var nog absolut inte en av de längsta, men det var nog ändå den kö där man fick vänta som längst. Dock var det helt klart värt den långa väntan då när vi väl kom fram möttes av en visserligen lite svårkoncentrerad men ack så trevlig och rolig Fredrik Backman. Medan han signerade böckerna och tog bilder med oss så pratade han på väldigt mycket. Och jag kan ju helt klart säga att efter att ha pratat klart med honom så förstår jag varför kön tog så lång tid för vi måste själva ha pratat med honom i minst 10 minuter. Men som sagt riktigt trevligt var det och jag blev ändå ganska sugen på att läsa hans nya bok Björnstad.


 Förutom att prata med en massa författare och så så hade vi även ett annat uppdrag. Vi hade nämligen på olika sociala medier sett att folk på bokmässan hade fått en tygkasse som det stod "Bokälskare mot rasism" på. Vi hade alltså bestämt oss för att vi skulle försöka att få tag i sådana vi med. Och efter mycket om och men, spring fram och tillbaka så hamnade vi hos Leopard förlag. När vi frågade dem så sa de att de hade några få kvar men att de egentligen var till för de betalande kunderna. Jag och Alba var då beredda att gå men Siri, envis som hon är, lyckades på något sätt (fråga mig inte hur) övertala dem om att vi tre kunde få en varsin. Jag tror att de på något sätt hade att göra med att vi är bokbloggare men som sagt inte helt säker på hur hon lyckades. Hur som helst så tack så mycket Leopard Förlag för tygkassarna som vi fick gratis trots att de egentligen var till för de betalande kunderna, och tack även till Siri som är så envis och såg till så att vi fick dem. :)

Jag avslutade dagen med att lyssna på Flora Wiström och Sandra Beijer prata lite om hur det var att börja som bloggar och nu vara författare, och även om jag inte hann stanna och lyssna på hela så var det ändå riktigt kul att höra deras synpunkter på det hela osv. Verkligen synd att jag inte hann stanna och lyssna på hela!

Så ja, återigen blev det en väldigt lyckad mässa. Så himla kul att träffa alla dessa coola människor och som sagt bara gå runt och titta på böcker en hel dag. Även om det blev utmattande så var det helt klart värt det. Extra kul var det att träffa Emilia, Siri och Alba igen. Vi borde verkligen försöka ses oftare även om vi alla kanske inte bor så jättenära, för det var verkligen så kul att umgås med er! <3

Det som jag då även fick med mig hem från mässan var boken Odinsbarn som jag nämnde ovana att jag köpt men även boken I begynnelsen var Bob som jag så länge har velat läsa och nu fick som ett rec ex av Gilla Böcker (tack så mycket!). Jag fick dessutom frågesportspelet "Boknörd" när jag var och hälsade på i Bokbloggarrummet en liten kortis. Ja, det blev visserligen inte så jättemycket i år men samtidigt efter all den tid som jag varit inaktiv nu så har jag en del att ta igen i min redan befintliga bokhylla så det är nog bara bra att jag inte ökar på den så mycket. :)

2 kommentarer:

 1. Alltså å vill också! Ni verkar ha haft det helt amaze. Så väldigt avis. Såg er förresten i Floras snäpstory - OMG!!! Och WHAT var Julie Kagawa där?!?
  Hoppas i begynnelsen var Bob är bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att du såg oss i hennes story! Efter att vi pratat med henne ett tag så sa hon bara "förresten är det okej för er att vara med på min story" och vi bara "absolut". xD Ja vi träffade Julie Kagawa där. Och aa jag hoppas verkligen att jag gillar den jag med. :)

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.