lördag 12 december 2015

Julkalenderbloggstafett - lucka 12

Idag är det min tur att blogga i Sofies Julkalenderstafett. Stafetten handlar om en riktigt bra bok som män läst under 2015. Igår bloggade Ulrica på Värmländskans bokblogg (läs hennes inlägg HÄR) och imorgon kommer Elin på Bokslukaren, och Sara på Read and repeat att blogga i stafetten.


Boken som jag tänkte skriva om är Cinder av Marissa Meyer. Den utspelar sig i en dystopisk framtid där androider fyller gatorna och en dödlig pest plågar befolkningen. Cinder är ingen vanlig flicka utan hon är en så kallad cyborg, när hon var liten var hon med om en olycka och består därför till stor del av metalldelar. På dagarna jobbar hon som mekaniker på det stora torget och hon är en av de skickligaste i landet. Men Cinders förflutna är lite av ett mysterium, vem var hon egentligen innan olyckan? Och varför kommer prinsen och ber om hennes hjälp?

Jag har inte hunnit skriva en recension på den här boken än vilket är lite synd för det är en riktigt bra bok som jag tycker att fler borde läsa. Marissa Meyer har skrivit boken som en moderniserad version av Cinderella, Askungen, något som gör boken extra intressant att läsa. Karaktärerna är djupa med en välplanerad bakgrund som sedan binds ihop till slutet. Jag gillar även nyansen mellan en realistisk framtid och något som går lite mer åt fantasy hållet.

Är du intresserad av att läsa en dystopi som inte liknar något du läst innan men ändå ha en liten gnutta av igenkännande borde du definitivt läsa den här boken, jag rekommenderar den starkt! :)

8 kommentarer:

 1. Jag har länge tänkt att jag måste läsa den boken!

  SvaraRadera
 2. Det låter intressant med en ny version av Askungen, en dystopi dessutom. Jag ska nog kolla upp mer kring denna!
  Tack för ditt inlägg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du verkligen! Tack för en rolig bloggstafett! :)

   Radera
 3. Den boken ligger och väntar på mig

  SvaraRadera
 4. den här skulle jag kunna tänka mig att läsa. just de blandade verkligheterna låter intressant

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde läsa den! Den är riktigt bra!

   Radera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.