lördag 29 november 2014

Mockingjay part 1

Efter en lång väntan (en väldigt lång väntan) så har jag äntligen sett nästa del av Hunger games på bio. Jag var och såg den igår med 7 superbra vänner och vi hade verkligen jättekul. Vet däremot inte om jag orkar vänta tills part 2 kommer ut. Det är så långt kvar.
http://www.imdb.com/title/tt1951265/

Jag tyckte att de lyckades väldigt bra med filmen när det kommer till att vara så lik boken som möjligt, det var dock ändå några saker som skiljde sig åt mellan filmen och boken. De lyckades dock väldigt bra med att få filmen att inte vara så tråkig, när jag läste boken så kommer jag ihåg hur tråkig jag tyckte att första halvan av boken var med tanke på att den typ bara bestod av Katniss som drogad. Det gillade jag faktiskt att de kortat ner för det gjorde filmen mer spännande.

När det kommer till bokserien så är den första boken överlägset min favorit vilket inte alls stämmer överens med filmerna då jag hittills tyckt att första filmen var den sämsta av dem. Vilken av filmerna jag gillade bäst, Catching fire eller Mockinjay part 1 är ett alldeles för svårt val att välja.

Jag tycker verkligen att skådespelarna i filmen är fantastiska, framförallt Jennifer Lawrence som spelar Katniss och Woody Harrelson som spelar Haymitch, men även alla andra också.

Måste även påpeka att jag som typ alla andra har blivit helt förälskad i låten The Hanging Tree som är med i filmen. Älskar den verkligen så alla som inte redan hört den borde lyssna på den.

Jag tycker att alla som inte läst/sett Hunger games ska absolut läsa/se dem alla. Och ni som redan har läst/sett ska göra det igen. Filmerna är superbra (förutom fösta som bara var bra/okej) och böckerna är ännu ännu bättre. Rekommenderas till alla. :)

Betyg: 4/5

4 kommentarer:

  1. Vad kul att du gillade filmen! Jag tyckte också den var superbra! :)

    SvaraRadera
  2. Älskade också låten The hanging tree, har gjort det sedan tidigare å blev väldigt glad över att den var med :-)

    SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.