lördag 15 mars 2014

Bokrecension - Pappersstäder

Svensk titel: Pappersstäder
Orginal titel: Paper Towns
Skriven av: John Green
Utgiven på svenska av: Bonnier Carlsen Tack igen för boken.
367 sidor

Min kortfattade åsikt:
John Green har gjort det igen, fantastisk bok som är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Bästa jag läst i år.

Handling:
Quentin har i hela sitt liv varit förtjust i sin granne Margo, så när hon klättrar in i hans rum och ber honom följa med på äventyr så tackar han inte nej. Dagen efter Quentin och Margos äventyr kommer inte Margo till skolan, och inte heller dagen efter det. Margo är försvunnen och Quentin börjar leta efter henne. Ju närmare Margo han kommer desto mer inser han att den Margo som han en gång kände kanske inte längre finns kvar.

Karaktärer:
Huvudpersonen i boken är Quentin som är en ganska normal opopulär tonårskille som bara kan tänka på en enda sak och det är Margo. Han är en intressant karaktär även om man ganska ofta stör sig på hur gärna han vill hitta Margo och hur mycket han ger upp på vägen.

En annan viktig person i boken är självklart Margo. Margo är så långt ifrån normal man kan vara. En karaktär som John Green verkligen lyckats med och en av de bästa karaktärer som jag har läst om. Hon är väldigt hemlighetsfull och rent av mystisk, det händer ibland att hon bara försvinner och sedan kommer tillbaka några dagar senare. Det här är även något som hennes föräldrar inte gillar, hennes föräldrar som man för övrigt inte kan göra något annat än hata. Margo är även väldigt äventys lysten, hon älskar äventyr och man kan helt enkelt inte göra något annat än att gilla henne.

Tankar om boken:
Den här boken var verkligen super-duper bra. Helt klar den bästa boken jag läst i år. Finns inte ord att beskriva den med. En John Green alltså. Fantastisk!!

Det som jag gillar med den här boken är språket. John Green-språket. Jag vet inte exakt vad med språket det är men man bara fastnar på en gång. Boken var även väldigt rolig, jag gillar blandningen av det roliga och det spännande.

Nu är det alltså meningen att jag ska komma på något som jag inte gillar med boken... Hm... Var väll kanske någon bit som vart lite tråkig för att Quentin satt fast i letandet men samtidigt så måste en bok ha lite sämre delar för annars kan det inte finnas delar som är bättre.

Betyg:
Den här boken får av mig betyget 8/10. (Med typ 10 000 plus i hörnet.) Den går om Stad av skuggor som tidigare låg på första platsen över lästa böcker i år.

Länkar:
Du hittar den t.ex. här: Bokus, Bokia, Adlibris och Cdon.

6 kommentarer:

 1. Wow får se till att läsa den här snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en riktigt bra idé! :)

   Radera
 2. Skitbra recension!!!

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Hej! Vad roligt att du vill kommentera på min blogg.
Respektera att onödiga kommentarer tas bort.